Buitenplaats De Berghorst

Buitenplaats De Berghorst is een chaletpark in Stegeren aan de oostkant van Ommen. In het midden van het rustige park ligt een visvijver. Om het chaletpark op te rijden moet je auto aangemeld zijn bij de beheerder om de slagboom te bedienen. Dit biedt een bepaalde mate van veiligheid. Er is een beheerder voor vragen en voor in het park zijn ook de postvakjes indien je post wilt ontvangen.

De chalets zijn 55 m2 en hebben voor het grootste gedeelte een woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers en een badkamer met wastafel, douche en toilet. Ook is er vaak een schuurtje bij.

Op dit chaletpark vind je verschillende soorten huurders. Mensen die een woning aan het bouwen zijn en tijdelijk even een woning nodig zijn, mensen die hier zijn voor hun werk, mensen die relatieproblemen hebben, maar ook mensen die zelf gezellig op vakantie gaan oftewel naar de eigen woning of een woning huren voor een weekend of week.

Buitenplaats De Berghorst ligt aan de vroegere weg tussen Ommen (ongeveer 6 km) en Hardenberg (ongeveer 9 km). Dit is nu een meer toeristische weg die bij De Witte Paal aansluit op de rondweg rondom Ommen en naar Hardenberg of Almelo gaat. Belmonde is via Het Zwarte Pad ook snel te bereiken vanuit Dedemsvaart.